luni

Gogosi de carne umplute cu ou pe salata de cartofi

Ingrediente: carne tocata, oua, cartofi, pesmet, cateva linguri de ulei (pentru aroma deosebita se poate folosi ulei de masline sau de porumb), ceapa, otet sau zeama de lamaie, piper, boia dulce, cateva felii de costita, smantana, patrunjel verde (este mai bun decat cel uscat mai ales peste preparate fierbinti).

Cartofii se fierb in coaja, se taie rondele.Se fierb ouale tari, se curata de coaja.

Ceapa si costita se taie cubulete si se calesc deodata cu 2 linguri de ulei, pana ceapa devine aurie la culoare - daca doriti sa prajiti costita, adaugati inca o lingura de ulei si puneti costita la prajit cu aproximativ 3 minute inainte de a pune ceapa, astfel ceapa nu se va arde.
Se adauga condimentele (sare, piper, boia, patrunjel verde tocat marunt) dupa ce stingeti focul, se amesteca si se acopera cu un capac, se lasa cateva minute pentru a se dezvolta aroma condimentelor.

Cartofii, costita si ceapa se amesteca iar deasupra se adauga un sos preparat din putina apa, cateva linguri de smantana, putina zeama de lamaie,sare dupa gust, patrunjel verde tocat marunt.

Se pregateste carnea tocata ca pentru chiftele (de ex: se amesteca carnea cu sare piper, cateva frunze de patrunjel verde tocat marunt, un cartof fiert maruntit pentru a fi mai pufoasa compozitia). Cu aceasta tocatura se invelesc oale fierte, se dau prin pesmet si se prajesc pe toate partile in ulei.

Salata se aseaza pe un platou iar deasupra se pun gogosile de ou, se poate orna cu patrunjel verde.
Alte variante de salata:
- cand se caleste ceapa si costita se poate adauga ardei rosu si verde taiat fasii scurte - combinatia de culori va fi excelenta iar apetitul va fi si mai mare;
- in loc de ceapa se poate folosi si usturoi tocat foarte marunt sau facut cu aparatul pentru mujdei, se poate aduga putin usturoi si in compozitita pentru gogosi;
- se poate elimina costita din salata iar astfel se va simti doar gustul carnii din gogosi.
POFTA BUNA!