Cum sa pregatiti crevetii
Mod de pregatire:- Scoateti cochilia si vena crevetului inainte de a gati, daca doriti.
- Pentru a gati 450 g de crevete, puneti la fiert 2 l de apa.
- Puneti putine sare in apa. Puteti adauga si suc de lamaie daca doriti.
- Opriti focul si turnati toti crevetii in apa.
- Lasati sa se inmoaie 3-5 minute sau pana ce sunt gata. Crevetii sunt foarte buni atunci cand sunt gatiti usor.
- Verificati taind unul in jumatate. Daca carnea sa este opaca in totalitate, atunci este gata.
- Scoateti-i din apa fiarta imediat.
Sfaturi- Fierberea sau inmuierea rapida a crevetilor este cea mai comuna metoda, dar crevetii pot fi teoretic gatiti in orice fel: intr-o cratita cu unt sau ulei, intr-o tava, pe un gratar, intr-un vas cu aburi sau intr-un cuptor incins.
- Crevetii se supragatesc rapid si devin prea tari. Crevetii medii (cu o lungime de 5-7 cm) au nevoie de numai 2 minute; crevetii mai mari au nevoie de 3-5 minute.
- Gatiti crevetii in cochiliile lor, daca se poate. Cochiliile protejeaza carnea delicata pe masura ce se gateste si adauga si aroma. Scoateti cochilia si vena dupa ce ii gatiti.
- Adaugati creveti gatiti la feluri de mancare calda numai la finalul timpului de gatit astfel incat ei sa nu continue sa se gateasca.
Important:- Aveti grija sa nu gatiti prea mult crevetii sau ei vor deveni prea duri si isi vor pierde din aroma.