joi

Inghetata de vanilie

Se freaca 10 - 12 galbenusuri cu 300 gr de zahar si o lingurita rasa de fecula. Aceasta nu se adauga ca sa ingroasa crema , ci ca s-o impiedice sa se taie cat o tinem pe foc. Se pune sa fiarba un litru de lapte si cand clocoteste se adauga un baton de vanilie. Se da deoparte , se acopera si se lasa asa un sfert de ora. Se toarna laptele incetul cu incetul peste oua , amestecand intr-una. Se pune cu totul intr-o cratita pe foc potrivit amestecand pana se ingroasa atat cat , scotand lingura , aceasta sa pastreze un strat subtire de crema pe ea. Se da deoparte , amestecand din cand in cand pana se racoreste , se toarna in sorbetiera si se ingheata.

Daca dorim , cand este aproape gata , se adauga 2-3 linguri de frisca batuta si se mai invarte pana se intareste de tot.

Pofta buna!


(click aici pentru intreaga reteta)