miercuri

Macaroane cu branza si oregano

Ingrediente:
  1. Paste ( orice fel, macaroane, taitei de lasagna, dar nu fidea): 100 gr.
  2. Branza telemea, potrivit de sarat si mai uscata ( sa se poata da prin razatoare): 50 gr. ( un cub de marimea unei jumatati de pachet de unt)
  3. Oregano uscat si maruntit: 1 lingurita rasa
  4. Patrunjel verde sau uscat: 1 lingurita rasa
  5. Menta proaspata sau uscata: 1/2 lingurita rasa
  6. 1 rosie proaspata
  7. Ulei de masline: 1 lingurita ( se poate inlocui si cu ulei de floarea soarelui, dar aroma de oregano nu va fi asa de puternica)
  8. Apa: aprox 1 litru
_______________

Cantitatile sunt aproximative pentru o persoana; nu trebuie sa fie gramajul exact, se pot adapta in functie de gusturi.
Daca branza este foarte uscata si sarata, se poate folosi o cantitate mai mica. Condimentele se pot folosi in cantitati mai mari sau mai mici, in functie de gust. Puteti sa le adaugati treptat la sfarsit ca sa vedeti cat de condimentat doriti.
________________

Mod de preparare:

Mai intai se pregatesc toate ingredientele sa fie la indemana.
Se da branza prin razatoarea mica ( se va topi mai usor) si se amesteca intr-un castron cu oregano.
Intr-un vas mai inalt se pune apa cu uleiul la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga pastele si se fierb conform instructiunilor ( in functie de tipul de paste).
Dupa ce pastele s-au fiert ( se verifica daca sunt umflate, se taie usor si sunt de culoare alb-mata) se scurg printr-o sita de toata apa. Se trece rapid sub un singur jet de apa rece.
Se adauga amestecul de branza si condimente si se amesteca in continuu pana cand se uniformizeaza compozitia si branza se topeste complet.
Daca pastele s-au racit prea tare de la apa rece, se pune oala inapoi pe foc mic, inainte de a adauga branza si se tin pe foc pana se infierbanta suficient cat sa se topeasca branza.
Se aseaza pe farfurie se orneaz acu rosia taiata felii si se presara patrunjel verde deasupra.

_______________

Bauturi :
  • Vin alb
  • Ceai de iasomie
  • Ceai verde cu lamaie, indulcit cu putina miere
  • Limonada
  • Fanta de lamaie