Este foarte important de stiut cate ore sunt necesare unui fel de mancare sa fie digerat, pentru ca astfel, putem realiza meniul unei zile in asa fel incat pe durata odihnei corpul sa nu fie ' ocupat' cu digestia.
Iata mai jos numarul de ore necesar ( aproximativ)pentru digestie al unor tipuri de alimente
Orez : 2 ore
Lapte,Oua: 3 ore
Cartofi: 4 ore
Rasol de vaca: 5 ore
Peste gras: 6 ore
Friptura de rata: 7 ore
Sardine: 8 ore
Lapte, Ou crud: 2 ore
Morcov : 3 ore
Sfecla fiarta : 3 ore
Arpacas : 2 ore
Unt : 3 ore
Pâine, faina alba : 3 ore
Pâine graham : 3 ore
Pastarnac : 2 ore
Cartofi, fierti: 3 ore
Fasole verde, fiarta: 3 ore
Vegetale, tocate, calde 2h
Varza gatita 4 h
Varza cruda 2 h
Mere (acre,dulci, necoapte, crude, coapte) 3 h