joi
Inghetata napolitana
Se face crema ca si pentru inghetata de vanilie , din : 1/2 l lapte , 1/2 baton vanilie , 200 gr zahar , 8 galbenusuri. Se taie 175 gr fructe zaharisite , alese dupa placere , in bucatele mici cam de 1 cm. Se toarna peste ele 3 linguri de rom bun sau de kirsch si se lasa sa stea la rece pana e crema gata. Cand crema e rece se toarna in sorbetiera , si se invarte pana se intareste bine .Se deschide capacul , se adauga fructele cu romul si 200 gr frisca batuta fara zahar. Se amesteca usor cu o lingura , se inchide iarasi si se invarte pana se intareste bine toata compozitia. Se ia o fosrma rotunda de inghetata , se pun 2-3 linguri de inghetata , apasand-o bine cu lingura , apoi un strat foarte subtire de marmelada de caise , bagand de seama ca marmelada sa nu ajunga chiar pana in marginea formei , ceea ce ar face sa se rastoarne greu inghetata din forma. Se continua apoi alternand straturile de inghetata si marmelada , ultimul rand fiind de inghetata. Se inchide forma ermetic , se tine la rece o ora si jumatate si se rastoarna .