luni

Friptura de pui orientala

Ingrediente:
1 pui de cca 1 kg
50 g miere
100 g unt ( recomandare: Milli 80% grasime)
50 g arahide ( alune de pamant)
1 lingura apa de trandafiri
2-3 g ghimbir macinat


Puiul se curata, se spala si se scurge bine de apa.
Mierea se freaca cu 30 g de unt pana se omogenizeaza bine ( folositi o lingura de lemn sau mixerul al viteza mica). Lasati untul sa se incalzeasca sa fie moale ( dar nu il incalziti fortat pentru ca se topeste)
Cu un ac de impanat fripturile ( sau cu un cutit cu varful ascutit) se fac gauri in pieptul si pulpele puiului si apoi se umplu cu amestecul de unt si miere.
Restul amestecului de miere si unt se subtiaza cu apa de trandafiri si se unge puiul pe dinauntru.
Se unge pe dinafara cu unt, se aseaza intr-o tava si se pune in cuptor (incalzit in prealabil cca 10 minute) sa se rumeneasca, la foc potrivit.
Din cand in cand se unge puiul cu unt, in timp ce sta la cuptor.
Cand puiul este rumenit frumos ( dupa cca 50-60 de minute) se scoate din cuptor , se taie bucati, se aseaza pe un platou si se presara cu arahide pisate si amestecate cu ghimbir.
Se serveste imediat.