duminică

Crap la cuptor

Se curata un crap de 1 , 1 1/2 kg , se sareaza pe afara si inauntru si se lasa sa stea asa macar un sfert de ora. Intre timp se taie 2-3 cepe in felii subtiri. Se aseaza crapul intr-o cratita lunga in care sa incapa bine , cu burta in jos , si sprijinit , ca sa stea , de cartofii curatati si taiati in bucati. Se pune ceapa , un catel de usturoi , un pahar de vin alb si jumatate de untdelemn , 2 foi de dafin , cateva boabe de piper , putin bulion de rosii , sare. Se unge bine crapul cu undelemn , se da la cuptor , se tine cam o ora si jumatate. Se unge din cand in cand cu sosul din cratita. Daca scade prea tare inainte de a fi pestele gata , se mai pune putina apa. Inainte de a servi , se scoate usturoiul.

Pofta buna!

www.gurmandul.ro