Se curata un crap de 1 kg , se taie in bucati de marime potrivita si se lasa cu sare pana pregatim sosul. Se pune la foc intr-o cratita o lingura buna de unt cu vreo 20 fire arpagic , curatat si oparit. Cand incepe arpagicul sa se ingalbeneasca , se pune o jumatate de lingura de faina. Se amesteca pe foc 5 min. Se adauga 3/4 l de vin rosu , patrunjel verde , o frunza de dafin si n catel de usturoi pisat marunt. (Cui nu-i place mirosul tare de usturoi , il lasa nesfaramat , si-l scoate inainte de a servi). Se lasa sa fiarba acoperit un sfert de ora. Se adauga si un paharel mic de coniac , se da la foc si se lasa sa se stinga singur. Se pune pestele cu un praf de piper , se lasa sa fiarba innabusit , pana e gata. Se serveste cald. Aceeasi mancare se poate face din peste amestecat , de ex : lin , stiuca , tipar.
Pofta buna!